The Rebel Pipers - Pipes and Drums - CD

09.03.2013 09:30

Dnešní dopoledne jsem obdržel milý telefonát od kamaráda Míry Sehnala (na fotce nejvyšší uprostřed), bývalého jindřichohradečáka, duchovního otce památníku letcům na nábřeží a především skotského dudáka, bez jehož zásluhy bychom nemohli na letošním plese přivítat jeho kolegy z prvního kompletního dudáckého bandu The Rebel Pipers. Jemu a jeho kolegům z bandu patří náš veliký dík, že za velkorysích podmínek vyšli vstříct našim skromným možnostem a umožnili ozdobit oslavu 20. výročí naší ÚS nezapomenutelným zážitkem z jejich vystoupení na plesu 2.2.2013.(viz. fotogalerie).

 

O to více pak, že předmětem dnešního telefonátu nabídka zakoupení jejich čerstvě vydaného CD za zvýhodněných podmínek. Členům bandu ječtě jednou za naší ÚS děkujeme a přejeme vše nejlepší do dalších let.

Milan Synek

 

 

Níže trochu o bandu z jejich oficiálních stránek https://www.rebelpiper.cz/

 .... V červenci 2004 byl založen druhý skotský dudácký band v České republice - The Rebel Pipers, který byl ustanoven převážně z bývalých členů 1BHP a začíná se pod vedením I. Angerové formovat i základ bubenické sekce bandu. Od roku 2005 začínají členové nového bandu společně navštěvovat The College of Piping, taktéž v Glasgow. Mimo M. Angera jr. zde studuje i I. Angerová (skotský snare drum u vynikající skotské bubenice Alexis Ferguson), která se tak stává první českou skotskou bubenicí a také jejich dva studenti - dudáci Jana Vlasáková (první česká skotská dudačka) a Miroslav Sehnal. Mezi jejich učiteli se vystřídali jedni z nejlepších skotských vojenských i civilních dudáků – Roddy MacLeod,Dougie Pincock, Jim MacLean, Colin MacLellan, Willie Morrison, Finlay MacDonald, Jimmy Banks, Chris Armstrong, Paul Warren, Gordon Walker, Gavin Stoddart, Stuart Cassells, Joe Wilson. Výcvik bubenické sekce probíhá od roku 2007 pod vedením čestného člena The Rebel Pipers, skotského instruktora Kena Duncana, člena vojenského dudáckého bandu The Atholl Highlanders (soukromé armády jedenáctého vévody z Athollu, Johna Murraye) se sídlem na Blair Atholl. Koncem roku 2007 je vedoucím - Pipe Majorem nového bandu zvolen M. Anger jr. a stálými členy bandu se stávají bubeníci a dudák z brněnského Skotského psa (David a Veronika Neckařovi, Eva Procházková, Michal Spurný). V květnu 2008 se čestným Pipe Majorem bandu stává zakladatel a první učitel hry na skotské dudy v České republice William Chip Doehring III. ...

—————

Zpět