21. Policejní večer aneb 14. bál IPA

01.02.2014 19:00

V sobotu 1. února 2014 se uskutečnil další z řady policejních večerů, které po čtrnácté pořádala naše ÚS. Jestliže před více jak 20. lety vznikala tradice pořádání těchto večerů vždy počátkem plesové sezóny, což vydrželo od prvního do desátého IPA bálu, přes plesy pořádané policejním ředitelstvím až k plesovým večerům, jejichž pořádání se před pár lety opět ujala naše ÚS IPA, pak tím loňským a letošním se pomalu rodí tradice policejních společenských večerů uprostřed plesové sezóny.

Tradicí se také stalo, že večerem provází členové Klubu vojenské historie 29. pěší pluk „plk. Josefa Jiřího Švece“ Jindřichův Hradec v prvorepublikových uniformách četnictva a finanční stráže a ani letošek nebyl výjimkou. Protože i letos jsme mohli za hudebními nástroji uvítat skvělou Hudbu Hradní stráže a Policie České republiky, vznášel se dlouho otazník nad úvodním vystoupením večera, který loni tak skvěle rozjely skotští dudáci, padla i letos, po zvážení řady variant, volba na "uniformy" a rytmus v podobě Berušek, mažoretek Dačice.

Už krátká úvodní část vystoupení, která měla do sálu nalákat zbylé hosty ukázala, že mažoretky zklamání rozhodně nepřinesou. Poté co se Berušky seřadily podél pódia své vystoupení přerušily a tisková mluvčí Hana Millerová mohla uvést vedoucího IPA ÚS 109 Radima Madara a předsedu místní NOSP Milana Synka, aby za pořádající organizace přivítali hosty a poděkovali organizátorům i všem co k večeru přispěli. Následně se oba přesunuli pod pódium, kde už byli připraveni členové Klubu vojenské historie k asistenci při tradičním předávání udělených vyznamenání. Po slavnostním předání stříbrné medaile IPA za dvacet let aktivního členství JUDr. Pavlu Prýglovi a čestné medaile NOSP Milanu Koperdákovi, kterou převzal jeho syn čerstvě sloužící u policie, bylo na mažoretkách, aby opět naplnily rytmem sál a dokončily své přerušené vystoupení. O tom, že své poslání bezezbytku naplnily a dostály svým nasbíraným oceněným, se kterými na popud prvorepublikového :-) moderátora Jirky Toufara přítomné seznámila jedna z Berušek, vypovídal nejen potlesk přítomných hostů. Tím večer vstoupil do své hlavní fáze a již připravená Hudba Hradní stráže mohla otevřít očekávanou taneční část, která je v podání tohoto hudebního tělesa takřka nepřekonatelná. Skvělou hudbu doprovázenou neméně výtečnými zpěvačkami tak přerušila před jedenáctou hodinou financi a četníky moderovaná "tombola", ve které mohl každý na svoji vstupenku vyhrát jednu z třiceti cen, obsahující nejednu věcnou výhru. I letos pak do úplného závěru vydržela skvělá zábava a plný parket.

A byť veřejně poděkovala hudba Rudovi Strohmayerovi za to jak se o ně staral, ohromný dík patří všem kteří večer připravili a dovedli do zdárného konce i nebývale velkému množství těch kdo se pustili do shánění cen ke slosování, stejně jako těm kdo jimi přispěli.

 

(Je třeba připomenout, že i tento ples byl založen na nezištného úsilí těch, kteří jeho přípravě věnovali mnoho ze svého volna, ať je to již tradičně např. Pepa Maxa, Pepa Tunka, Michal Jileček, Láďa Hanousek, Ruda Strohmayer s bratrem a řada dalších včetně mé maličkosti, kteří si stejně jako ostatní zaplatí svoji vstupenku a jedinou jejich odměnou je spokojenost ostatních, za což jim patří ohromný dík)

ipa-jh.webnode.cz/fotogalerie/#dsc-2669-jpg

zapsal Milan Synek

 

—————

Zpět