20. plesový večer k 20. výročí ÚS 109 J.Hradec

02.02.2013 19:00

Rok 2013 patří 20. výročí existence IPA ÚS 109 Jindřichův Hradec a proto i letošní policejní společenský večer, který ÚS 109 pořádá třetí plesovou sezónu v řadě se ZO NOS PČR se měl stát součástí oslav tohoto výročí. Protože navíc tuto plesovou tradici založila a po deset let udržovala právě IPA ÚS 109, nabízel se tento večer jako ideální příležitost k ocenění některých zakládajících a trvale aktivních členů.

Nejzazší přípravy sobotního odpoledne se musely již obejít bez pomocné ruky vedoucího ÚS Radima Madara, který coby masér BK Lions odjel reprezentovat Jindřichův Hradec v zápase posledního kola nejvyšší basketbalové soutěže Mattoni NBL a návrat plánoval až v druhé půli večera. Protože obě pořádající organizace jsou z větší části personálně propojeny, bylo na zastupujícím sekretáři ÚS 109, aby se protentokrát ujal úvodních oficialit jménem obou organizací.

Přestože večer začínal spíše netradičně již v 19. hodin, došlo k naplnění sálu poměrně záhy, čemuž napomáhali také členové Klubu vojenské historie 29. pěší pluk „plk. Josefa Jiřího Švece“ Jindřichův Hradec, kteří se ve třech prvorepublikových četnických uniformách a třech uniformách tehdejší finanční stráže starali o usazení přicházejících hostů. 

Večer doslova odstartovali členové prvního kompletního skotského dudáckého bandu v České republice "The Rebel Pipers" v bíločerných uniformách a červených kiltech, kteří svou chytlavou rytmickou muzikou upoutali pozornost a během okamžiku rozproudili emoce všech zúčastněných v sále.

Oficiálního přivítání, krátkého připomenutí oslavovaných výročí a poděkování přítomným za pořádající organizace se spolu s Milanem Synkem, sekretářem ÚS IPA a předsedou ZO NOS,  zhostila policejní tisková mluvčí a členka obou organizací Hana Millerová, kteří následně jako výraz poděkování předali květiny Jitce Širhalové, manželce zesnulého zakladatele plesu Jaroslava Širhala. Opomenuta nezůstala ani skromná autorka zdařilého loga tohoto večera výtvarnice Lucie Nováková.

Následné předání ocenění udělených pořádajícími organizacemi již bylo plně v režii Klubu vojenské historie a jejich „spíkra“ našeho člena Jirky Toufara. Ten nejprve pozval předávajícího představitele každé organizace, jímž za IPA byl viceprezident Mgr. Petr Dvořák a za NOS PČR předseda svazu JUDr. Milan Štěpánek a poté také kolegy navržené na udělovaná ocenění. Vyznamenání „Stříbrný odznak International Police Association sekce České republiky“ za dvacet let aktivního členství v mezinárodní policejní asociaci IPA slavnostně převzal JUDr. Luděk Jirsa a medaili vydanou k 20. výročí založení národní sekce International Police Association k ocenění mimořádných zásluh o činnost a rozvíjení národní sekce a územní skupiny převzali Jaroslav Beran, Vlasta Mácová a Dana Amortová, která společně s Vladimírem Loulou obdržela čestnou medaili NOS PČR za dlouhodobé zásluhy o rozvoj organizace. Stejné vyznamenání obdržel také Jiří Süssenbeck nepřímo nominovaný svými bývalými podřízenými za "fair play".

Druhé vystoupení pěti skotských dudáků a šesti bubeníků pak předznamenalo nástup Hudby Hradní stráže a Policie České republiky, která společně se zpěvačkou Šárkou Bastlovou připravila pro přítomné večer výborné a skvěle podané hudby.

Také poslední dudácké vystoupení před očekávanou tombolou (v deset hodin spíše neočekávanou :-) bylo nezapomenutelné a ještě více vygradovalo euforickou atmosféru vyvolanou excelentním výkonem Hudby Hradní stráže. Není proto divu, že když pro vytažení úvodního ústřižku s tombolou byl vybrán asi pětiletý Ondra ve skotské uniformě a červené hasičské helmě, dostalo se mu nepředstíraného kladného ohlasu.

Po zdařilé organizaci tomboly v podání členů Klubu vojenské historie byla druhá polovina večera již zcela v rukách hudebníků z Hradní stráže, kteří svým výkonem dokázali udržet plný parket až do závěrečné druhé hodiny ranní.

Už první ohlasy všech zúčastněných ukazovaly na vysoce kladné hodnocení celého večera a proto ohromný dík patří všem, kteří nebyli vidět, ale věnovali jeho přípravě svůj volný čas a prostředky, (jmenovitě např. Dana Amortová, Láďa Hanousek, Michal Jileček, Hanka Kaššová, Pepa Tunka, první městský strážník v naší ÚS Rodolf Strohmayer a další ..), všem, kteří se v zákulisí starali o jeho zdárnou realizaci jako např. Pepa Maxa, všem, kteří se rozhodli tento večer finančně podpořit, také všem, kteří se v roli účinkujících starali o zábavu hostů a především všem, kdo se zúčastnili, bavili a naplnili tak samotný účel večera.

No a veřejná pochvala organizace mou maličkostí od manažera Hudby Hradní stráže ke konci plesu byla zase dokladem, že i ze strany účinkujících se večer líbil.

 

 

PS: I letos bych za sebe chtěl navíc poděkovat organizačnímu výboru především za trpělivost s mými nápady s dlouho nejistým výsledkem, ať už účastí Hudby Hradní stráže, dudáků či např. vytvoření jednorázového loga. Standovi Růžičkovi pak za to, že svým návrhem trumpetisty úplně rozvrátil moji moji představu na logo večera se kterou jsem se mu svěřil a protože to je nad mé schopnosti, donutil mě poprosit výtvarnici kamrádku Lucku o jeho zpracování, které bych chtěl tímto poděkovat i za její trpělivost, když jsem do toho krafal. :-) . Kamarádovi Mírovi Sehnalovi pak za to, že věnoval svůj čas a prostředky aby postupně sehnal :-) své kolegy z dudáckého bandu a přesvědčil je k prakticky charitativnímu vystoupení, neboť za cenu obvyklou bychom si je nemohli ani zdaleka dovolit. Děkuji

ipa-jh.webnode.cz/fotogalerie/#a2013-02-02-18-38-48-jpg

zapsal Milan Synek

—————

Zpět